Vad fyller du ditt tomrum med?

0De flesta av oss känner oss ensamma någon gång i livet. Någon gång har kanske de allra flesta ifrågasatt sin tillvaro och ställt sig frågor som, vad gör jag här eller vill jag verkligen vara här?

Men några andra av oss känner ett enormt tomrum inombords, ett som verkar svårt att fylla. När man känner så, är det väldigt vanligt att man till varje pris vill försöka att fylla detta tomrum. Då ligger alkohol, droger eller annat missbruk nära till hands.

Själv har jag ätit och shoppat för mycket i princip hela mitt liv. Men det finns många andra vanliga sätt att fylla det på. Träna för mycket, jobba för mycket osv, listan kan göras lång.

Genom att göra dessa saker flyr man undan det obehagliga, de känslor man inte vill känna. De känslor man är övertygad om att man inte mäktar med.

Men när man finner en djup mening i sitt liv, något som fyller en med så mycket tillfredsställelse, och man ser anledningen till att man finns till, då kommer det behovet inte längre att finnas.

Vad skulle fylla ditt liv med mening? Vad skulle få dig att känna dig stolt över dig själv? Personligen finner jag djup mening i att skapa, vara kreativ och att hjälpa andra människor. Vad skulle fylla ditt tomrum?Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke