Det finns många sanningar

0Jag är ingen guru, jag är inte intresserad av att ha blinda följare. Själv följer jag ingen. Jag lyssnar och inspireras av många, men det finns för mig inga regler eller någon absolut sanning.

Det finns många sanningar, det finns mycket visdom runt omkring oss.

Lyssna på den som talar till dig, men se till att du alltid går på Din väg.

En religion eller livsfilosofi som begär att jag ska utesluta andra människor på grund av skillnader, är för mig inget genuint utan människoskapat. Gud vet bara kärlek och omfamning av alla. Den som menar att Gud begär att du ska bära vissa klädesplagg eller äta på ett visst sätt, be på ett visst sätt har inte mött Gud på riktigt, bara sin egen föreställning av det. Men om du känner dig starkt dragen till dogmer, traditioner och regler då är det den vägen du ska vandra. Vi har alla olika sätt att känna oss närmare det gudomliga.

Jag känner jag mig som allra närmast, när jag möter andra människor helt utan rädsla och bara i kärlek. Då vet jag att jag är nära. När jag vilar i stunden av att finnas till. När himlen ovanför mig är mitt tak och hela världen är mina väggar, vet jag att jag kan vandra utan rädsla, med tillit.

Men jag är inte här för att berätta vem som har rätt eller fel, jag är bara här för att berätta om min sanning. Jag begär inte att den ska vara din. Himmelriket är inget nålsöga , det är stort och öppet och välkomnande för alla!Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke