Gucci och andlighet, går det ihop?

0

Måste man meditera för att få kalla sig andlig? Måste man bry sig om miljön och plastbanta för att vara spirituell?

Måste man leva asketiskt? Måste man träna yoga och gå omkring med new age smycken? Får man lov att vara intresserad av sitt utseende, kanske rentav fåfäng? Är man mindre andlig om man gillar gucciväskor och prada, älskar gangstarap istället för Deva Premal? Är man mindre utvecklad om man tränar för att få större muskler eller förstorar sina bröst?

Enligt mig är inte andlighet ett smycke eller något man sätter på sig. Det är en resa. Det är förvissningen om att vi alla är energi och hänger ihop och därmed påverkar varandra! Det är livet i all sin enkelhet och komplexitet. Vi har alla vår individuella resa och den resan kan ingen annan veta något om. Den är din och varken du eller någon annan har rätt att döma den.

Älskar du vackra smycken så omge dig med dem. Tycker du om känslan av att känna dig vacker så följ det. Man måste ingenting! Jag har valt att inte äta andra levande varelser, men jag dömer ingen annan som känner att det känns rätt för dem att göra det. Man ska göra det som känns rätt för en, det som kallar på dig. Det kallade på mig att vara vegetarian men kanske inte för någon annan.

Om du tänker dig att vi är delfiner i ett stort hav på väg mot ljuset. Vi har alla vår egen väg att ta oss dit men det är dit vi alla är på väg.

Följ din egen väg och det som känns rätt för dig och snegla inte så mycket på andra, bara fortsätt!Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke