Livet är en lek

0

Skilsmässa är idag inte en ovanlighet och väldigt många barn lever med skilda föräldrar. Att hålla ihop för barnens skull är något man fortfarande hör par diskutera.

Enligt mig är det ett fullständigt förlegat tankesätt och dessutom helt felaktigt. Så mycket har hänt med vårt levnadssätt de senaste 100 åren. Kvinnans frigörelse och ett mer jämställt samhälle än tidigare. Ekonomiskt är kvinnor inte beroende av en man för att klara sig, det är inte heller skamligt för en kvinna att skilja sig. Detta var de primära orsakerna till att skilsmässa var nästintill otänkbart förr i tiden.

Idag är det till största del kvinnor som initierar en skilsmässa. Man ser inte längre anledningen till att man ska lida i ett dåligt äktenskap och därmed utsätta barnen för ens lidande. För det är vad man gör. Oavsett hur bra man tror att man är på att dölja det så är barn mästare på att snappa upp hur föräldrarna mår.

I min mening så är det bästa du kan göra för dina barn är att visa dem att det går fint att välja sitt eget liv, man är aldrig låst till en situation och det finns alltid många lösningar på ett problem. Man lär dem att det är viktigt att vara sann mot sig själv och leva ett liv i enlighet med sitt hjärta.

Men framförallt så lär man dem vad kärlek är och inte är. Att visa dem hur man med styrka och respekt för sig själv navigerar genom livets svårigheter är det finaste du kan ge dina barn för du ger dem en sann förebild, inte någon som offrar sig för andra eller lider martyrdöden. Ingen begär det av dig.

Livet är som en teaterpjäs, där vi antar olika roller. I detta livet har du några, i nästa har du andra. Livet är att leka och att lära sig. Ta inte livet på alltför stort allvar. Visst gör det ont ibland men det kommer du igenom och snart skrattar du igen. Vilken fantastisk förmåga vi har att läka oss själva. Så skratta och lek mer och tänk att ju mer du skrattar och intar en lekfull inställning till livet desto lättare blir det och då har du visat dina barn ett sätt att njuta av livet, trots dess svårigheter.

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke