För alla våra hjärtans skull

0

Alla hjärtans dag eller Valentines day är egentligen ett kommersiellt jippo som jag inte har mycket för. Många människor mår väldigt dåligt denna dag, kanske är de ensamma och blir väldigt påminda genom att detta är en dag då det premieras att vara i ett förhållande. Man ska helst fira genom romantiska gester eller göra saker som kostar pengar.

Egentligen borde alla dagar vara dagar då vi levde i kärlek. Då vi visade att vad vi betyder för varandra och att den som vi har nära har ett speciellt plats i vårt hjärta. En plats som ingen annan har. Men alla lever inte i tvåsamhet och saknar verkligen någon att dela sitt liv med. Kanske gör det då extra ont i hjärtat på en sån dag som denna.

Jag vill säga till oss alla att vi inte ska gå på vad omvärlden försöker berätta för oss eller, hur det får oss att känna. Som att vi är misslyckade för att vi inte hittat någon att älska eller att vi inte har råd att fira speciella dagar. Eller för de som är i en relation som inte är vad de önskar, kanske hade man en gång den närhet man alltid längtat efter men utan att man förstod vad som hände och hur förtvivlat man än försöker så går det inte att återskapa.

Den yttersta visdomen är att det finns inget förhållande eller relation i ditt liv som någonsin kommer att vara så viktigt som relationen till dig själv.

Älska dig själv! Skäm bort dig själv och beröm dig själv för allt du gör hela tiden som är bra. Kanske hann du inte så mycket idag som du hade velat men det är meningslöst att fokusera på det. Fokusera istället på allt det du har gjort. Behandla dig själv likadant som du hade behandlat en person du är i ett förhållande med. Tala aldrig illa om dig själv.

Jag jobbar mycket med affirmationer och säger varje dag till mig själv: Du är underbar, jag älskar dig, vad duktig du har varit idag.

Gör det du med, för ditt hjärtas skull!

Jag önskar dig en fantastisk dag fylld av kärlek och att du aldrig ska glömma att du inte är ensam. Universum håller dig och älskar dig!

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke