Boken som förändrade mitt liv

0

Kan en bok förändra ens liv? Det kan den menar jag. Om den kommer in i ditt liv vid rätt tidpunkt, när du är mottaglig för dess budskap.

Jag har i hela mitt liv kämpat med dåligt självförtroende och dåligt mående utan att egentligen förstå vad det var som var fel på mig.

En dag stack en vän den här boken under armen. Jag var inte direkt  taggad på att läsa den, då jag alltid har uppskattat skönlitteratur mer än fakta. Dessutom har jag avfärdat alla s.k självhjälpsböcker som ett billigt sätt för författaren att tjäna pengar. Folk som mår dåligt finns det gott om, och mår man tillräckligt dåligt länge, är man desperat efter något som funkar och då kommer författaren till självhjälpsboken med ett brett leende och undrar om du har läst just dennes bok..

Jag bestämde mig för att läsa den ändå, eftersom jag håller denna vän väldigt högt och vet att hon inte brukar rekommendera skräp. Boken var en aha upplevelse från början till slut och efteråt förundrades jag av att jag hade kunnat komma till ungefär mitten av mitt liv utan att förstå de självklara sakerna som stod i denna bok.

Jag anser mig vara en hyfsat smart och klok människa men uppenbarligen fanns det kraftiga begränsningar för vad jag klarade av att förstå om mig själv. Boken kostade mig 89 kr och den förändrade totalt hur jag såg på mig själv.

Jag förstod vissa delar av mig själv som tidigare varit obegripliga för mig och det behövdes inte 100 timmar i terapi och tusentals kronor. Om du tror att du kanske också kan vara högkänslig eller inte ens misstänker att du kan vara det så som jag inte gjorde ,så tycker jag att du ska läsa- Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade av Maggan Hägglund och Doris Dahlin.

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke