Naturlig andlighet- möte med naturen, min början till att förstå andlighet.

0

Som barn tyckte jag mycket om att vistas i naturen. Min pappa var likadan och vi var ofta på utflykter för att titta på fåglar eller motionera i naturen. Intresset för fågelskådning eller motion utomhus har inte direkt gått över till mig men intresset av att vistas i naturen har jag alltid haft.

Jag har aldrig lagt någon djupare betydelse i mitt intresse men för några år sedan började saker väckas inom mig. Tankar kom till ytan som jag inte tänkt innan. Först var det en stark känsla av att jag behövde naturen för att må bra. En annan insikt var att jag ofta fick kreativa idéer när jag var utomhus för mig själv. Som tonåring var jag ofta mycket ledsen och brukade gå ner till havet för att gråta, jag valde havet för att jag trivdes där och hade en tanke om att vågorna skulle ta med mina tårar, min ledsamhet med sig ut i havet. Idag vet jag att havet ”tvättar” själen och att jag bara följde en visdom som jag egentligen redan hade inom mig men bara inte visste om på ett ytligare plan.

Jag började så småningom känna mig nyfiken på vad andlighet innebar och sökte mig till olika sammankomster inom den andliga världen. Den första som jag åkte till var en stor yoga festival utomhus. Det var mitt i sommaren och en fantastisk vacker dag då jag åkte dit. Jag steg ur bilen och vandrade in på området där många aktiviteter ägde rum. Jag kände mig så ensam och ledsen. Jag tänkte att det här är ingen plats för mig. Jag har i hela mitt liv känt mig udda och som att jag inte riktigt hör hemma i någon kategori av människor. Jag hade höga förhoppningar om att jag på en andlig festival skulle hitta likasinnade och att mitt letande efter ett ställe att höra till var över.

Därför kände jag mig oerhört besviken när min första känsla var att detta var inte heller min plats. Jag bestämde mig dock för att inte gå hem utan att ha undersökt de olika aktiviteterna som fanns, jag hade åkt en bra bit för att komma dit och betalat för att komma in.

Jag drogs till att någon spelade pianomusik på en scen och satte mig framför i gräset för att lyssna. När jag satte mig ner kom det direkt fram en vacker fjäril och började fladdra framför mitt ansikte precis i ögonhöjd. Den stannade så framför mig i säkert fem minuter och jag bara visste att den hade något att berätta för mig. Jag visste att den sade till mig att det finns något här som du ska utforska. Jag satt kvar länge efter det och bara njöt av den blå himlen, solen som lyste i mitt ansikte och vacker musik och visste att jag var på väg, jag var på min resa.

Det har gått tre år sedan den festivalen och jag reser fortfarande men jag har slutat leta efter min kategori av människor. Jag har slutat att leta efter en plats att kalla hemma för jag har hittat den- jag hade den med mig hela tiden, den var i mig själv.P


Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke