Vill du göra världen till en bättre plats?

0
För att förstå andra, börja med att förstå dig själv. För att älska andra, älska dig själv först. Vi hör alla ihop, den kärlek du ger dig själv är den kärlek du ger till världen-

Vill du hjälpa andra? Vill du inspirera andra till att leva i mer harmoni med sig själva, att få ett rikare liv fyllt med mer glädje och kärlek? Bryr du dig om din nästa och om vad du kan göra för att få andra att må bättre?

I hela mitt liv har jag tänkt att det är viktigt att vara snäll och att bry sig om andra. Jag har haft en stark inre drivkraft att vilja tillgodose andra människors behov.

Jag kan inte återge för exakt när tankarna väcktes i mig att vi alla är energi och att vi hänger ihop men det är några år tillbaka. Jag har alltså trott starkt på att vi alla är energi och att alla våra känslor är energi länge men inte dragit den logiska slutsatsen att om vi alla är energi så påverkar vi också varandra.

Det enklaste men också samtidigt det svåraste sättet att hjälpa andra och världen är att ta hand om dig själv. Om du mår bra, är kärleksfull mot dig själv så är det den energin du förmedlar och påverkar din omgivning och alla du möter med. Det finaste du kan göra för någon annan är att ta hand om dig själv. Ju mer kärlek du har för dig själv, desto mer kärlek har du för andra människor. Ju mer tolerant och förstående du är mot din egen person desto mer tolerans och förståelse har du att ge till andra.

Låt oss förändra världen- älska dig själv!

Dela det här:

Dela.

Om skribenten

Jag som skriver på den här sidan heter Emma är 42 år gammal, jobbar som bibliotekarie och har två barn . På den här sidan vill jag kombinera många av mina intressen som är skrivande, ta foto, läsa, laga mat och andlighet och personlig utveckling. Jag har en brokig historia med utbildningar som fritidsledare på folkhögskola, historia, socialantropologi samt judaistik(läran om judendomen) på Lunds Universitet. Jag har även en magisterexamen i biblioteks och informationsvetenskap. Jag har jobbat på förskola, 10 år för ett bemannningsföretag som konsult inom ekonomi och administration och sedan ett par år tillbaka som bibliotekarie på en grundskola. Jag har alltid älskat att läsa. Som barn kunde jag studera familjens bokhylla och alla bokryggarna den innehöll och önska att jag fick läsa böckerna innan jag ens kunde läsa. För mig är läsa som att resa, resa till en magisk plats där precis allt kan hända. För en stund så existerar inte världen utanför och jag får en paus i mitt eget liv där jag fullt kan gå upp i något annat. För mig som jag tror även för många andra som intresserar sig för personlig utveckling och andlighet så har man själv gått igenom många kriser. Det är definitivt sant för mig och mitt liv. Jag vill aldrig vara en person som predikar, under min resa till att förstå mig själv och må bra har jag hittat saker som är sanna för mig och som stämmer för mitt liv. Du måste hitta din egen sanning. Mitt skrivande om jobbiga erfarenheter i mitt liv gör jag lika mycket för min egen skull som att jag hoppas att det kan finnas andra som kan vara hjälpta av att höra om min resa och vad den har lett till för mig. Om inte man lärde sig av sina erfarenheter och delade med sig, vad ska man annars ha dem till? Allt jobbigt jag har varit med om i mitt liv har varit en gåva, varenda sak har fört mig närmare att förstå mig själv och andra. Livet är en resa och vi får många tillfällen att träna oss i att hantera smärtsamma saker. Det är så för oss alla, men jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag skriver för dig, jag skriver för mig och jag skriver för livet! Jag är initierad Reiki healer och utför healing hemma hos mig i Hjärup, Skåne. Eller hemma hos dig om du bor i närheten :). Du är välkommen att kontakta mig om du skulle vara intresserad och hjälpt av att få healing! Just nu går jag också en utbildning till holistisk terapeut! Hoppas att du kommer att få mycket glädje av min sida!

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke